Ximmio en Avalex introduceren de eerste digitale afvalpas

PRIMEUR IN NEDERLAND – INNOVATIEVE SAMENWERKING LEIDT TOT GEAVANCEERDE EN BEVEILIGDE VOLLEDIG DIGITALE AVALEXPAS.

Ximmio en Avalex hebben gezamenlijk de primeur met de lancering van de allereerste digitale afvalpas in Nederland. In nauwe samenwerking met Avalex heeft Ximmio een geavanceerde versie van de digitale Avalexpas ontwikkeld, die vanaf dinsdag 23 januari beschikbaar is. Deze baanbrekende digitale pas vervangt de bestaande versie en is exclusief te activeren via de Avalex App, zonder dat een fysieke Avalexpas nodig is. De digitale pas zorgt voor minder handlingskosten en verlaagt het gebruik van plastic!

Deze digitale pas is volledig veilig in gebruik, het is niet mogelijk om deze pas uit te lezen of te kopiëren. Om die reden worden de oude digitale passen daarom ook direct overgezet naar de nieuwe. Na een gratis adrescontrole met behulp van iDIN kan de nieuwe digitale pas dan ook direct gebruikt worden.

Voordelen van de digitale Avalexpas

De digitale Avalexpas biedt gebruikers diverse voordelen. Voor een bezoek aan de milieustraat is alleen de Avalexpas vereist, die nu digitaal beschikbaar is in de Avalex App. Het enige wat gebruikers hoeven te doen, is hun telefoon meenemen naar de milieustraat. De digitale pas is gratis en geeft toegang tot alle milieustraten van Avalex. Gebruikers die de Avalex App nog niet hebben, kunnen deze downloaden via de Google Play Store of App Store.

Kaj Mierop, projectmanager Avalex, zegt; “De introductie van de digitale Avalexpas is een belangrijke stap in het verbeteren van de gebruikservaring en het versterken van de beveiliging. Hiermee maken we afvalinzameling efficiënter en gemakkelijker voor onze inwoners.”

Sjoerd van Steijn, Informatiemanager Avalex, voegt toe; “Deze innovatieve stap is een voorbeeld van hoe technologie kan bijdragen aan een duurzamere en efficiëntere afvalinzameling. De digitale Avalexpas biedt niet alleen gemak  maar ook een hoger niveau van beveiliging tegen misbruik. Hierbij is privacy als een van de pijlers in het ontwerp is meegenomen.”

Met deze nieuwe digitale pas is het mogelijk om op een veilige manier inwoners 12x per jaar gratis toegang te geven tot de Milieustraten van Avalex. Hierna zal aan elk volgend bezoek kosten verbonden zijn. Deze regeling gaat in op 1 februari.”

Frans Kouwenhoven, CTO van Ximmio, vult aan; “Parallel aan dit initiatief werken wij samen met Avalex al aan de volgende unieke innovatie: het volledig digitaal afhandelen van de betalingen bij Milieustraten. Hierbij hoeft de inwoner niet meer de auto uit of een PIN-terminal te gebruiken, alles wordt gedaan vanuit de Avalex-app. Ook de factuur wordt direct digitaal toegezonden. Snel, simpel en veilig, precies de kernwaarden van ons bedrijf.”

Ximmio en Avalex innoveren gezamenlijk om afvalverwerking veiliger en efficiënter te maken, met als doel het maximaliseren van herbruikbare grondstoffen.

Ontdek vandaag nog hoe het Ximmio Waste Platform uw organisatie kan transformeren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demonstratie en meer informatie.

Wij werken met én voor

Technische support

Heeft u als gebruiker van onze producten een vraag of wilt u een issue melden? Neem contact op met onze support medewerkers:

buildings