Overname BuzzerBase door Ximmio

Overname BuzzerBase door Ximmio

Ximmio B.V. heeft IoT leverancier BuzzerBase B.V. per 2 oktober 2019 overgenomen.
Om processen en handmatige handelingen binnen Waste nog verder te kunnen optimaliseren, zijn de technieken van het Internet of Things (IoT) zeer nuttig. BuzzerBase levert IoT oplossingen in de vorm van meetgegevens en meldingen die hieruit voortvloeien. Het samensmelten van Ximmio en BuzzerBase is dan ook een voor de hand liggende keuze.

Ximmio is sinds 2009 actief als softwareleverancier in de afval- en reinigingsbranche. De organisatie levert het Ximmio Waste Platform welke als doel heeft om inwoners, reinigingsdiensten en gemeenten te ontzorgen en optimaliseren. Het platform bestaat uit apps, een portal en koppelingen naar externe systemen en is ontwikkeld mét, voor en door de klanten van Ximmio. Het sluit snel en naadloos aan op de nieuwste trends en de wensen van de branche. Het bedrijf bedient reeds 750.000 gebruikers met een bereik van 1,7 miljoen en groeit snel.

Om processen en handmatige handelingen nog verder te kunnen optimaliseren, zijn de technieken van het Internet of Things (IoT) zeer nuttig. BuzzerBase levert IoT oplossingen in de vorm van meetgegevens en meldingen die hieruit voortvloeien. Meetgegevens van sensoren die middels NB-IoT, LoRa, Sigfox of domotica protocollen communiceren, worden direct ontvangen door het cloudplatform en leiden na analyse/kunstmatige intelligentie (AI) tot mogelijke constatering van afwijking of voorspellingen. Het platform heeft tot doel om reeds bestaande software/processen met deze gegevens te optimaliseren, waarbij veelal de (te late) handmatige constatering wordt weggenomen.

Het samensmelten van Ximmio en BuzzerBase is dan ook een voor de hand liggende keuze. Slimme afvalbakken en containers die zichzelf opnemen in een route of controle (bijna vol, omgevallen, te heet), wegdek sensoren die vorst en gladheid constateren, camera-analyses die zwerfafval herkennen, het terugvinden van objecten. De gegevens zijn er, nu nog het logische gebruik ervan.

Sami Yilmaz van Ximmio (rechts op de foto) geeft aan: “met deze overname kunnen we sneller innoveren en onze klantwensen invullen. Ons platform draait om optimalisatie en hiermee kunnen we nog grotere stappen zetten, zonder het wiel opnieuw uit te hoeven vinden”.

Ook Cyril Vonken van BuzzerBase (links op de foto) is verheugd en geeft aan dat dit meerwaarde biedt voor de klanten: “IoT wordt vaak als een ‘technology push’ in de markt gezet, terwijl het juist ondersteunend moet werken voor een oplossing en bij voorkeur niet eens zichtbaar voor de gebruiker, maar wèl merkbaar. Pas dan ontzorg je en lever je meerwaarde. En dat is precies wat we nu samen nog beter kunnen bieden”.

Wij werken met én voor

Technische support

Heeft u als gebruiker van onze producten een vraag of wilt u een issue melden? Neem contact op met onze support medewerkers:

buildings