Nieuwe BOA Milieu App – Twente Milieu innoveert handhaving en inspectie

Medewerkers handhaving en milieu inspecteurs die actief zijn in het verzorgingsgebied van Twente Milieu kunnen sinds kort gebruik maken van de nieuwste BOA app. Met de BOA-app faciliteert Twente Milieu de specialisten in het veld.

Juli 2017

Concreet beteken dit een efficiënte afstemming tussen de mensen in het veld en de backoffice. Met de app wordt handhaving en inspectie leuker, sneller en doelgerichter.

Met de app kunnen BOA’s valide afvalmeldingen maken. Oftewel, geen tussenkomst meer van het klantcontactcentrum. Maar direct naar de coördinator of teamleider. Voorbeelden van meldingen zijn:

niet geleegde containersvolle verzamelcontainersillegale gedumpt afval
Aansluitend bij laatstgenoemde punt; indien de NAW-gegevens van de overtreder te achterhalen zijn kan de BOA direct het proces verbaal voorbereiden door melding te maken en de GPS-locatie en foto’s toe te voegen (dossiervorming).

Een greep uit de overige functionaliteiten:

Dynamische afvalkalender
Om route- en fractiedata te controleren in geval van mogelijke overtredingen.

BOR-meldingen
Bij vaststellen van:

geluidsoverlastlosse stoeptegelshondenpoepzwerfafvalomgewaaide containers, etc.
Voor alle voornoemde functies zijn specialistisch formulieren en functionaliteiten beschikbaar die de BOA/medewerker in staat stellen om correcte, volledige, en tijdige meldingen te kunnen doen richting de coordinator/teammanager op kantoor.

Direct chatten met back-office (KCC /coordinator/teamleider)
Het betreft chatfunctionaliteit gebaseerd op WhatsApp, waarbij voor alle duidelijkheid niet gekozen is voor integratie van WhatsApp zelf vanwege privacy en eigendomsbepalingen.

Persoonlijke overzichten
In de app zelf hebben BOA’s/medewerkers ook een overzicht van:

meldingen die ze zelf hebben aangemaakt en verstuurdmeldingen die binnen hun groep zijn aangemaakt en verstuurdalle meldingen die door BOA’s/ medewerkers zijn gemaakt
Gedane meldingen komen binnen in de Ximmio Waste portaal en kunnen direct door de teammanager/ coordinator opgepakt en doorgezet worden binnen de organisatie van Twente Milieu. Inclusief locatiegegevens, meegezonden foto’s en aantekeningen.

Wij werken met én voor

Technische support

Heeft u als gebruiker van onze producten een vraag of wilt u een issue melden? Neem contact op met onze support medewerkers:

buildings